Holms Vikplog - Professionell snöröjning

Vår vikplog är tillverkad i Sverige av kvalitetskomponenter som är anpassade för den hårda miljö vikplogen kommer vistas i. Vikplogen är perfekt för traktorer, hjullastare eller kompaktlastare. Med en vikplog från Holms bryter du snötung väg lika lätt som du röjer en parkeringsplats i ett bostadsområde.
Image

Snöplog: Holms Vikplog

Vår vikplog följer markens ojämnheter och kan ställas in i fem olika arbetspositioner.
Hitta din återförsäljare
 

Holms Vikplog i korthet

Holms Vikplog är konstruerade för förare med höga krav. Vi vet att förare kräver lättkörda, tåliga och säkra plogar med låga underhållskostnader och lång livslängd.
Med en vikplog från Holms får du allt det. Kontakta oss så berättar vi mer.
Image

Koppla på och kör

Vår Vikplog är testad i fabrik och levereras med alla slangar, kopplingar och fäste du behöver. Bara att koppla på och köra. Behöver du längre slangar än standard så ordnar vi det.

Image

En säker vikplog

Vi tar säkerhet på största allvar. Därför har alla våra plogar fjädrande skär som gör att skäret viker undan för låga fasta hinder. Dessutom är den utrustad med chockventiler för större sidohinder som viket plogbladet bakåt.

Image

Bryt snötung väg

Med en Vikplog från Holms behöver du inte välja. Det går lika bra att bryta en snötung väg som att röja en parkeringsplats i valfritt bostadsområde. Med Holms får du valfrihet.

Image

En säker vikplog

Snöröjningen i landets kommuner omfattas av allt högre krav på säkerhet. Vi har förbättrat plogen för att minska mängden snörök och förbättra sikten för föraren. De raka kanterna gör också plogen smidigare att använda i stadsmiljö då föraren och plogen kommer närmare byggnader.

Holms Vikplog har ett unikt system som tillåter pendling både i sidled och i färdriktningen. Med bärarmaskinens tilt-funktion kan plogens marktryck ändras under drift. Det innebär bland annat mindre risk för sidokast och slirning samt mindre slitage på skären och vägbanan.

 
 
Image

Välj rätt bredd

Det är bärarens hjulbredd som bestämmer minimibredden på din vikplog. Plogen ska i maximalt svängt läge täcka bärarens hjulbredd. Hur mycket bredare plog som du bör välja avgörs av hur framkomligt det är där du ska ploga snö och hur mycket vikt som bäraren klarar av.

Vår vikplog finns i två olika höjder och i fem olika bredder.

 

Enkel & Dubbel pendling

Välj mellan enkel och dubbel pendling. Enkel pendling innebär att snöplogen följer backens lutning tvärs färdriktningen medan dubbel pendling innebär att snöplogen följer backen både tvärs färdriktningen och i färdriktningen. Enkel pendling är standard på alla snöplogar, dubbel pendling är tillval. Vi kallar dubbel pendling för Floatarm. Kontakta oss om du är osäker på vad du ska välja.
Image

Enkel pendling till din Vikplog

Image

Dubbel pendling till din Vikplog


Flotarm™ - Smartare marktryck

För lastmaskiner, kompaktlastare och traktorer rekommenderar vi Holms FloatArm™. Med hjälp av tilten ställer du enkelt och snabbt in plogbladets marktryck. Med rätt marktryck vid varje tillfälle får du en skonsam och behaglig färd samtidigt som skärslitaget och risken för sidokast minskar. Med FloatArm får du också en inbyggd behaglig pendling i färdriktningen. För att nyttja funktion av FloatArm™ fullt ut ska lastararmarna inte vara i flytläge.
Image

Fördelar med Floatarm™

  • Följsamhet mot underlaget
  • Mindre risk för sidokast
  • Marktryck anpassat efter underlaget under gång
  • Lägre bränsleförbrukning
  • Mindre skärslitage
  • Tystare gång
  • Högre hastighet
  • Behagligare och vilsammare körning
Image

Smarta detaljer på vår vikplog

Upptäck designen och de smarta detaljerna på vår Vikplog.
Image

Kombifäste - Stora BM & 3-P

När du köper en Vikplog från Holms kan du välja att köpa till ett kombifäste där Stora BM och 3-punkt finns i samma fäste.
Image

Bockat slitstål

Våra snöplogar kommer med bockat slitstål som standard. Bockningen medför att exempelvis skäret får svårare att haka fast i trottoarkanter eller liknande.

Tillbehör till din vikplog

Varje vikplog vi levererar har hög standard och är redo att köra men den går alltid att utrusta med flera användbara tillbehör.
Image

Stödtallrik eller hjul

Utrusta din vikplog med stödhjul eller stödtallrik. Välj det som passar ditt behov bäst. Med ett stödhjul får du bättre följsamhet.

Image

Snöstopp

Stoppa snön vid plogens sidor. Levereras komplett med fästelement, hydraulslang och snabbkopplingar.

Image

Snöröksskydd

Snöröksskydd är en gummiskärm som fästs på plogens överdel. Den hjälper till att stoppa röken från snön när du plogar. Extra bra vid "torr" snö.

Bildgalleri

Holms Vikplog i bilder
Image
Image
 

Senaste nytt från Holms

Är du nyfiken på Holms och vill ha informationen lite innan alla andra? Följ då vårt Infobrev!

Dealer locator

Teknisk info

2.4

2.8 (låg/hög)

3.2

3.6

4.0

Redskapsbredd (m)

2,4

2,8

3,2

3,6

4,0

Arbetsbredd, fullt svängd/35º (m)

2,0

2,3

2,6

3,0

3,3

Höjd plogblad (m)

0,8

0,8 / 1,0

1,0

1,0

1,0

Infästning standard skruv o mutter

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Enkel pendling standard

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Vikt, enkel pendling (kg)

685

775 / 785

820

865

890

Antal skär

2

4

4

4

4

Infästning tillval kil o kilbukt

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Dubbel pendling tillval

Ja

Ja

Ja

Ja

Ja

Vikt, dubbelpendling (kg)

710

800 / 810

845

890

915

Alla vikter är ungerfärliga. Redskapsvikt gäller exkl. krokar.