Image Image

Bilderna på denna produktsida tjänar enbart som illustration. Redskapen kan vara/är extrautrustade.

Holms Sopmaskin Light

Modell: Holms PLSmidig sopmaskin de mindre redskapsbärarna!
Vår upptagande Sopmaskin PL, är utan tvekan en av våra allra populäraste sopmaskiner för traktorer och kompaktlastare. Sopmaskinen har hög sopvolym och med vårt dammreduceringskit eliminerar du dammet. Hela sopmaskinen utstrålar kvalitet och följer vår lila tråd i design och funktion. I ett elegant paket får du en sopmaskin som passar alla dina behov.
Sopmaskinen är tillverkad i Motala, Sverige och passar till både traktorer och kompakthjullastare.

 

Holms PL i korthet

Vår senaste modell av vår upptagande Sopmaskin Light är en utveckling av ett redan fantastiskt redskap. Sopmaskinen har fått en ny storlek som passar fler bärare och med vårt prisvärda "Dustbuster-kit" är det maskinen som gör din sopning lättare.
Image

Finess möter funktion

Frontmonterade sopredskapet är en av vår allra populäraste sopmaskiner som med sitt kompakta format ger en oslagbar möjlighet till snabba och effektiva sopinsatser. Detta i de allra flesta både trånga och känsliga miljöer.

Image

Komplett utrustad

Sopredskapet levereras färdigt att användas från start med alla de slangar, kopplingar och krokar du behöver för att koppla för maskinen med bäraren. Inga Justeringar krävs.

Kontakta oss för att veta mer.

Image

Maximal följsamhet

Den flytbara grindkonstruktionen innebär att maskinen och borsten alltid följer underlaget, oavsett vilket läge bäraren befinner sig i. Detta ger ett minimalt borstslitage och följsamhet till lutningar och ojämnheter. Sopresultatet förbättras
ytterligare tack vare att borstkärnan bärs upp på lagrade länkarmar som ger borsten exakt rätt marktryck i alla lägen.

Image

Slimmad form ger bättre sikt

Verkligheten sätter krav på oss som tillverkare av sopmaskiner. En sopmaskin ska ha en stor sopvolym med bevattning samtidigt som arbeten sker i trånga utrymmen.

Därför tog vi fram Holms PL. Sopmaskinen har en slimmad form och och trots en vattentank får du bra sikt.

Image

Snålare vattenförbrukning ger längre körtid

Vattentanken rymmer hela 270 liter. Det patenterade systemet är mycket vattensnålt, vilket ger extra lång körtid.

Dammreduceringskit - Dustbuster

Vårt Dustbuster-kit är ett tillbehör för att eliminera mängden damm när du arbetar. Tekniken bygger på ett patenterat system med en vattendimma som binder dammet bakom täta gummidukar. Renare luft och bättre arbetsmiljö.
Image

Vattendimma binder dammet

Dustbuster har en helt ny och patentskyddad design där damm och skräp borstas upp av en sopvals i en kammare bakom täta gummidukar. Under arbetet duschas både kammaren och sidoborsten med en vattendimma för att binda dammet. Inget damm rörs upp i luften, det enda maskinen lämnar efter sig är en ren och fuktad yta.

Image

Använd inomhus

När sopmaskinen är utrustad med vårt populära Dustbuster-kit kan den med fördel användas inomhus. Exempelvis i en lagerlokal eller industri.  Vattendimman gör att dammet kraftigt reduceras och arbetet kan fortsätta.

Image

Låg ljudnivå

När soparbetet sker bakom täta gummidukar sjunker bullernivån. Värdena för vårt Dustbuster-kit har uppmätts till låga 79dB(A) 2 meter från maskin.

Image

Bakåtkompabilitet

Dusbuster-kitet går att beställa till äldre maskiner. Det är bakåtkompatibelt från och med serienummer 20916.

Är du osäker?

Kontakta oss > 

Smarta detaljer på din sopmaskin

Utforska Holms PL och alla dess smarta detaljer.

Flytbar grind

Är vägen du sopar ojämn och kräver ständig justering? Vår sopmaskin har en flytbar grindkonstruktion vilket medför att borsten följer underlaget utan justeringar. 

Alltid rätt marktryck

Tack vare att borstkärnan bärs upp på lagrade länkarmar så ger borsten exakt rätt marktryck i alla lägen. Borstkärnan behöver heller inte justeras i höjd.

Inspektions- och spolhål

På sidan av sopmaskinen, behållaren, sitter ett inspektions- och spolhål som ger dig möjlighet att enkelt inspektera eller rengöra redskapet efter arbetet.

1 eller 3 stödhjul

Sopmaskin SU finns med 1 eller 3 hjul som val. I soparbetet skjuter du sopmaskinen framför dig och du behöver inte göra några justeringar.

Hardox slitplåtar

För att redskapet ska tåla att skrapa i underlaget finns Hardox slitplåtar på utsatta delar på underredet.

Integrerad hydraulmotor

Hydraulmotorn är placerad inne i borstvalsen för att hållas skyddad samt möjliggöra en smal design.

Tillbehör till ditt sopredskap

Holms PL levereras med alla de slangar, kopplingar och krokar du behöver för att koppla för maskinen med bäraren. Inga justeringar krävs. Men ibland vill man utrusta sopmaskinen med olika tillbehör.
Image

Sidoborste

Sidoborsten är framtagen med en design för att få ett så effektivt och bra sopresultat som möjligt. Mycket användbar vid sopning kring exempelvis trottoarkanter eller vid en husvägg.

Image

Prisvärt Dustbuster-kit

Addera på vårt Dustbuster-kit. Bevattningssystem för spridning av vattendimma som minimerar dammspridning. Finns till alla storlekar och är även bakåtkompatibelt.

Image

Radiostyrning

Med vår radiostyrning kontrollerar du din sopmaskin från hytten. Du kan enkelt styra vattenspridning samt justera bevattningen i 2 olika intervaller eller kontinuerligt flöde.

Teknisk specifikation

Jämför specifikationer, prestanda och andra data för att garantera att du verkligen väljer rätt redskap
ModellPL 150PL 185PL 215PL 250
Arbetsbredd1,50 m1,85 m2,15 m2,50 m
Totalbredd, inkl sidoborste1,70 m2,05 m2,35 m2,70 m
Vattentank, volym190 l240 l240 l270 l
Sopvolym, effektiv (cirka)170 l220 l250 l290 l
Vikt, standardutförande290 kg305 kg320 kg345 kg
Borstdiameter0,60 m0,60 m0,60 m0,60 m
Rekommenderat oljeflöde40/60 l/m40/60 l/m40/60 l/m40/60 l/m

Senaste nytt från Holms

Är du nyfiken på Holms och vill ha informationen lite innan alla andra? Följ då vårt Infobrev!

Dealer locator