Holms PVF

Snöplogen Holms PVF är en snöplog som är tillverkad specfikt för dig som möter stora mängder snö. Vikplogens unika vingar tillsammans med en positiv skärvinkel skapar ett effektivt snöflöde som kastar snön över vallarna.

15º positivt fjädrande skär

Snöplogen Holms PVF är utrustad med fjädrande skär som har en 15º lutning. Detta medför ett effektivt snöflöde genom hela plogbladet och snön kastas över vallen. 

Högt snökast

Plogbladet lutning är konstruerat för att kasta snön så långt och högt som möjligt. Genom denna konstruktion kan ett gott resultat även uppnås med mindre maskiner och vid lägre hastighet. 

Floatarm™ 

Snöplogens dubbelpendling möjliggör att redskap kan vandra behagligt i maskinens färdriktning samtidigt som du enkelt kan styra över snöplogen marktryck med enbart tiltfunktionen. 

Easy Sweep

Automatiskt markföljning

Två motorer

Kraftigare vridmoment

Valfritt fäste

Skruvbara fästen

Effektivt snökast

Förbättrat snökast

Det är mycket viktigt att en snöplogs effektivitet överträffar alla förväntar som finns. Den ska stå emot och förflytta enorma krafter. Holms PVF är svaret på just den strävan. Snöplogen är konstruerad för att ge det bästa snökastet som finns på marknaden.

Holms har tillverkar snöplogar i över 60 år och detta är utan tvekan en av de bästa snöplogar vi skapat. 

Image Image

Bilderna på denna produktsida tjänar enbart som illustration. Redskapen kan vara/är extrautrustade.

Holms Fjärilsplog i korthet

Holms fjärilsplog är konstruerad för förare med höga krav. Vi vet att förare kräver lättkörda, tåliga och säkra plogar med låga underhållskostnader och lång livslängd.
Med en fjärilsplog från Holms får du allt det. Kontakta oss så berättar vi mer.
Image

Optimerat snökast

För att klara av den enorma mängden snö som finns i våra norra delar så har vi konstruerat plogen med ett så optimerat snöflöde som möjligt.

Det positiva förskäret "lyfter" upp snön som sedan följer plogbladets välvning med minimal energiförlust och kastas ut till sidan av vägen, över snövallarna.

Image

Fjädrande skär

Vi tar säkerhet på största allvar. Därför har vi utrustat Holms PVF med fjädrande skär som gör att skäret viker undan för låga fasta hinder. Dessutom är den utrustad med chockventiler för större sidohinder som viker plogbladet bakåt.

Image

2 år av testande

För att få fram den bästa möjliga plogen för det hårda nordliga klimatet så har vi utvecklat och testat fjärilsplogen i över 2 år med flera olika oberoende förare.

Image

3 olika storlekar

Vår fjärilsplog är anpassade för de största drivorna och för de bredaste, mest snötyngda vägarna. Därför har vi tre olika storlekar på den här plogen: 3,2, 3,6 och 4,0m.

Image

En säker vikplog

Snöröjningen i landets kommuner omfattas av allt högre krav på säkerhet. Vi har förbättrat plogen för att minska mängden snörök och förbättra sikten för föraren. De raka kanterna gör också plogen smidigare att använda i stadsmiljö då föraren och plogen kommer närmare byggnader.

Holms Vikplog har ett unikt system som tillåter pendling både i sidled och i färdriktningen. Med bärarmaskinens tilt-funktion kan plogens marktryck ändras under drift. Det innebär bland annat mindre risk för sidokast och slirning samt mindre slitage på skären och vägbanan.

 
 
Image

Standardutrustning

Vår idé med denna plog är att leverera en så komplett plog som möjligt.

Standardutförande Holms PVF:

 • Snöröksskydd
  Vingar samt centrum
 • Belysning
 • Bockat slitstål
 • Fjädrande skär
 • Positivt förskär

Håkan Sundström, testförare av Holms PVF

"Man vill ju liksom inte glömma handla smöret"

Läs intervjun

Floatarm™ - Smartare marktryck

För lastmaskiner, kompaktlastare och traktorer rekommenderar vi Holms FloatArm™. Med hjälp av tilten ställer du enkelt och snabbt in plogbladets marktryck. Med rätt marktryck vid varje tillfälle får du en skonsam och behaglig färd samtidigt som skärslitaget och risken för sidokast minskar. Med FloatArm får du också en inbyggd behaglig pendling i färdriktningen. För att nyttja funktion av FloatArm™ fullt ut ska lastararmarna inte vara i flytläge.
Image

Fördelar med Floatarm™

 • Följsamhet mot underlaget
 • Mindre risk för sidokast
 • Marktryck anpassat efter underlaget under gång
 • Lägre bränsleförbrukning
 • Mindre skärslitage
 • Tystare gång
 • Högre hastighet
 • Behagligare och vilsammare körning
Image

Egenskaper och designdetaljer

Varje fjärilsplog vi levererar har hög standard och är redo att köra men den går alltid att utrusta med flera användbara tillbehör.
Image

Positiv skärvinkel

Holms PVF är konstruerad med 15° förskär som "lyfter" likt en osthyvel för att skapa ett optimalt snöflöde.

Image

Fjädrande skär

Det fjädrande skäret på vår vikplog är en unik konstruktion. Det medför att du som entreprenör är bättre skyddad mot dolda hinder på vägen men också att du kan ta fler jobb med samma plog.

Image

Stödhjul

För ännu bättre följsamhet, framför allt vid mjukt otjälat underlag. Du spar både skär och får en betydligt tystare körning.

Image

Floatarm™

Med vår Floatarm kan plogen pendla i fyra olika riktningar vilket medför att du får en bättre följsamhet på vägen.

Image

Kombifäste

Med vårt kombifäste kan du båda ha Stora BM krokar och 3-punkt i samma fäste.

Teknisk specifikation

Jämför specifikationer, prestanda och andra data för att garantera att du verkligen väljer rätt redskap
ModellPVF 320PVF 360PVF 400
Höjd, centrumdel1,00 m1,00 m1,00 m
Höjd, vinghöjd1,18 m1,21 m1,24 m
Arbetsbredd3,20 m3,60 m4,00 m
Arbetsbredd, fullt svängd/35°2,70 m3,20 m3,70 m
Vikt, standardutförande983 kg1023 kg1065 kg

Senaste nytt från Holms

Är du nyfiken på Holms och vill ha informationen lite innan alla andra? Följ då vårt Infobrev!

Dealer locator